Prijelomni trenuci u povijesti planete Zemlja

Zadnji post govorio je o padu Zapadnog Rimskog Carstva, ali umjesto da idemo dalje prema pravocrtnom kretanju naše povijesti, danas vam, kao digresiju, predstavljam jednu odličnu stranicu koja mi je zapela za oko.

Riječ je o stranici koju je izradio BBC (što se tiče dokumentara i slično, to mi je sinonim za kvalitetu:) te donosi 25 odlučujućih trenutaka u povjesti planete Zemlja. Stranica je odlična za sve one koji se iole zanimaju za temu, od školaraca preko studenata, ali i ostalih koji jednostavno imaju potrebu za proširivanjem svog općeg znanja.

p02hc1lx

Vrlo sažeto i jasno u 25 kratkih članaka donosi se povijest stvaranja Zemlje i živih bića na njoj. Članke možete birati pomoću kružića na koje kliknete s desne strane stranice. Poneki su članci popraćeni kratkim video klipom koji na vizualni način objašnjava ono o čemu je riječ u članu. Također, ispod svakog članka imate opcije za dijeljenje istog na nekoj od društvenih mreža.

Riječ je o događajima kao što je nastanak naše planete prije 4,5 milijarde godina, stvaranje višestaničnih organizama i njihov razvitak u obliku biljnog i životinjskog svijeta, a naposlijetku i ljudskih bića prije tek 200,000 godina, donose se informacije o ledenim dobima i izumiranju živih bića.

Svakako pogledajte stranicu i saznajte nešto novo ili osvježite svoje znanje:)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s